11:13   22-03-2019

Nieuws

30 muzikanten, 85 zangers; dat maakt 115 uitvoerenden voor het jubileumconcert ter gelegenheid van het 115 jarig bestaan van de KBU.

De kaarten gaan hard, ruim de helft van de kaarten is al weg. Aarzel dus niet met reserveren!

 

 

Zoals ieder jaar is de kerstperiode voor de KBU een drukke tijd. Dit jaar begint de kerst al op vrijdag 8 december met Carols in 't Gooi. Vorig jaar waren alle 500 toegangskaarten verkocht, dus als je bij deze kerstshow in Blaricum aanwezig wilt zijn moet je snel zijn. (zie ook https://www.facebook.com/events/373876403040564/


Een week later, op vrijdag 15 december zijn we te beluisteren tijdens de lichtjestocht in Utrecht-Oost. In een sprookjesachtig verlicht Wilhelminapark zal de KBU optreden vanaf 18:30 uur.


Op dinsdag 19 december organiseert de KBU een kerst - meezingavond in en voor de bewoners van "Zuylenstede" terwijl in diezelfde week op zaterdag een concert verzorgt wordt voor de bewoners van woonzorgcentrum " Vredenoord" in Huis ter Heide.
Niet echt kerst, maar wel met enkele kerstnummers zal het optreden met sfeervol haardvuur en gluhwein tijdens de lichtjesavond op begraafplaats ' Daelwijck" zijn op zondag 10 december vanaf half zes.

 

Op zaterdag 4 november a.s. geeft de KBU, samen met KNA Nieuwpoort en Excelsior Hagestein een try-outconcert waar we ons programma voor het bondsconcours op 11 november in Zaandam zullen brengen. Door de combinatie van dire orkesten belooft dit een mooie muzikale afwisselnede avond te worden. Het concert start om 20:00 uur in het Dorpshuis, Bongert 4 te Hagestein, Na afloop is er een gezellige nazit.

De zomer draait al op volle toeren, de scholen in Midden Nederland hebben de deuren al gesloten, maar de KBU denkt nog niet aan vakantie.... tot zaterdag 15 juli, daarna is het ook voor de muzikanten uit Utrecht uitrusten geblazen. Op zaterdag 15 juli om 16:00 uur is de KBU nog eenmaal te beluisteren met een licht programma op de Stadhuisbrug over de Oude Gracht in hartje Utrecht. Misschien is dit een mooie gelegenheid om een bezoekje aan deze gezellige stad te combineren met de welluidende brassklanken van de KBU. Na dit optreden, dat ongeveer een uur zal duren wordt het KBU-seizoen ècht afgesloten met de inmiddels legendarische en traditionele barbecue bij Ko van de Kolk in Hilversum.

 

 

Eind april worden in Oostende de Europese Brassband Kampioenschappen gehouden. Een week eerder, op 22 en 23 april zijn er EBK-Try-out  concerten in Utrecht. Op 23 april treedt de KBU samen met de Belgische Brassbandkampioen en EBK deelnemer Brassband Buizingen om 15:30 uur op in het Zimihc-theater Zuilen aan de Prinses Christinalaan 1 in Utrecht. Kaarten kosten 12,50 euro per stuk, maar via deze site kun je 2,50 korting krijgen door de kaarten te bestellen via penningmeesterkbu@gmail.com. Je betaalt dan geen 12,50 maar 10,00 euro per kaart.

 

Op zondag 5 maart begeleidt de KBU de kerkdienst in de Diependaalse Kerk aan de Diependaalse Laan 139 in Hilversum. Naast de begeleiding van de samenzang zal de KBU ook enkele gepaste solowerken ten gehore brengen. Na afloop van de dienst is er koffie tijdens een miniconcert van ongeveer een half uur. Meer informatie op https://www.facebook.com/events/444169892581242/ en op http://www.diependaalsekerk.nl/events/event/kerkdienst-1000-uur-7/

 

Als Sint en Piet nog maar net zijn vertrokken uit Nederland, de pepernoten zijn aangeveegd en de Pietendiscussie voor een half jaar weer verstomt, dan is de brassband al weer te beluisteren bij haar eerste kerstoptreden van het jaar. Op vrijdagavond 9 december 20:15 uur zal de KBU, samen met een groot gelegenheidskoor van meer dan honderd man m/v, een vocaliste, een verrassingsact, en een verhalenverteller, te zien, te beluisteren, en te beven zijn in de Sint Vituskerk, Kerklaan 17 te Blaricum. 

Het wordt een interactief concert waarbij van u, als publiek, ook zeker een bijdrage verwacht wordt. Al was het alleen al in de vele bekende carols (kerstliederen) die u mee mag, nee moet! zingen. Het belooft een zeer bijzondere opmaat naar de Kerstperiode te worden die u zeker niet mag missen. 

Er zijn nog kaarten te bestellen via de website http://carolsintgooi.wixsite.com/hmgmedia/contact .

Op het streekfestival in Bodegraven behaalde de KBU op zaterdag 5 november 2016 gemiddeld 81,75 punten voor haar uitvoering van " The Graces of Love" van Oliver Waespi en "Let there be Praise" van Barrie Gott. Een mooie notering met veel lovende opmerkingen in de juryrapporten van Rob Goorhuis en Leon Vliex.Uiteraard waren er ook een paar "puntjes" waar we in de toekomst ons voordeel mee kunnen doen, maar we kunnen tevreden terug kijken op onze uitvoering.

 

Op 20 oktober treedt de KBU samen met het Goois Fanfare Orkest en het Vabariiklik Orkestrijuhtide Puhkpilliorkester, kortweg VOP op in het Stefanuscentrum in Utrecht Overvecht ( Braziliëdreef 2). Het VOP is een Estlands harmonie orkest bestaande uit dirigenten van orkesten uit heel Estland. Artistiek leider van dit orkest is de Nederlandse dirigent Bert Langeler. Deze drie orkesten verzorgen samen een compleet concertprogramma.

Tickets

Je koopt één ticket van  9,00 en krijgt daarvoor 3 concerten. Daarnaast kun je vooraf bepalen welk orkest de opbrengst van je kaartje krijgt. Wil je bijvoorbeeld de KBU steunen, koop dan het kaartje waarachter relatie KBU staat. De opbrengst van je kaartje wordt dan achteraf gedoneerd aan de KBU.  

Kortom: U een leuke avond met een mooi programma, en de KBU ( want die gaat u natuurlijk steunen) een leuke en welkome bijdrage in de kas. Dit is nu een win-win situatie!

 

 

Het muzikale seizoen 2016/2017 is al weer in volle gang en ons eerste optreden is inmiddels achter de rug. In Lelystad hebben we de viering " honderd jaar Koninklijk" van de Koninklijke Nedelandse Moterboor Club" muzikaal opgeluisterd. op dit nautische feest werd tevens de c.d. van het KNMC Schipperskoor waarop de KBU op drie tracks te beluisteren is gepresenteerd.

 

Op zaterdag 2 juli hebben we weer onze inmiddels traditionele seizoensafsluiter op de stadhuisbrug midden in het gezellige Utrechtse centrum. Van 14:00 - 15:30 uur brengt de KBU een licht verteerbaar repertoire met arrangementen van popnummers, marsen, solo's, en evergreens. Combineer een middagje winkelen met de welluidende KBU-klanken, en wens de muzikanten een fijne vakantie. De toegang is gratis en er mag gedanst worden!

 

 

Dat ons optreden tijdens het Fringe programma van de ECWO Europese Harmonie Kampioenschappen op het RABO Open Stage in Tivoli Vredenburg een succes was bleek wel uit de reacties van het ( zeer deskundige) publiek dat na ieder nummer enthousiaster werd. De hele dat was ovrigens een groot succes. Niet alleen tijdens ons optreden in Tivoli Vredenburg was veel mooie muziek te beluisteren, de acht harmonie-orkesten van abslolute topklasse brachten ook zeer bijzondere muziek. Een felicitatie voor 'de Bokken"uit Thorn met hun Europese Titel.

 

 

De Koninklijke Brassband Utrecht zal op 21 mei van 12:15 - 13:00 optreden tijdens het Fringe programma van de ECWO Europese Harmonie Kampioenschappen op het RABO Open Stage in Tivoli Vredenburg.