11:12   22-03-2019

Dirigent

Pieter Koster

Pieter Koster (1985) kreeg zijn eerste muzieklessen op trompet. Hij studeerde vanaf 2003 hoofdvak trompet bij Ad van Zon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan hetzelfde conservatorium studeerde hij vervolgens directie bij Alex Schillings. Tijdens zijn studie nam Pieter deel aan verschillende directiecursussen en masterclasses van o.a. Ivan Meylemans, Fried Dobbelstein, Jan Cober en bij het Landespolizeiorchester Baden Würtemmberg, het Bundespolizeiorchester München en de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Als trompettist speelde hij in het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest, Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en het Nationaal Jeugd Orkest. Nu speelt hij in zijn vrije tijd nog cornet bij Brassband Rijnmond te Rotterdam.

Als dirigent is Pieter vast verbonden aan Fanfarecorps Wilhelmina Volendam en de Koninklijke Brassband Utrecht. Als docent geeft hij kleinkoperles aan de leerlingen van Brassband Oefening en Uitspanning te Wijk en Aalburg. Sinds juli 2014 werkt Pieter als secretaris voor de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs.