Dirigent

Sinds 2016 staat Pieter Koster bij ons voor de band. We hebben onder zijn leiding al vele mooie concerten mogen geven zoals ons jubileumconcert in 2018 en hebben goede resultaten behaald op onze tweejaarlijkse concours-deelnames.

Pieter Koster (1985) studeerde trompet bij Ad van Zon en directie bij Alex Schillings aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als trompettist speelde hij in het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest, het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en het Nationaal Jeugd Orkest. Hij remplaceerde o.a. bij het Orkest van de Koninklijke Marechaussee.

Momenteel is hij werkzaam als dirigent van Fanfarecorps Wilhelmina Volendam, de Koninklijke Brassband Utrecht en Brassband Kunst naar Kracht in De Goorn. Daarnaast is hij docent kleinkoper bij Brassband Oefening en Uitspanning in Wijk en Aalburg en heeft hij verschillende privéleerlingen.

Pieter is sinds 2014 secretaris van de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs. Sinds 2017 is hij betrokken als adviseur en projectleider bij de Haagse concertserie Blazen aan het Spui.

In zijn vrije tijd speelt hij al vele jaren bij Brassband Rijnmond en is daar sinds 2018 principal cornettist.